?

Jeg har flyttet hjem, men har ingen steder hvor jeg kan koble av

Mann 24 . 19 Mars 2020
Spørsmål

Jeg synes det å komme hjem til familien er så vanskelig. Det er så sinnsykt mye som skjer hele tiden og jeg har ingen steder hvor jeg kan koble av og være i fred! Nå har jeg flyttet hjem fordi jeg er redd for koronaviruset, det til trass for at jeg vet at jeg ikke har en seng, arbeidsplass og at TVen og radioen står på 24/7 og jeg blir veldig lett sliten av mye støy, hva kan jeg gjøre?

Mann (24)
Sosionomen svarer
Hei
 
Situasjonen som har oppstått krever omstilling fra både deg og familien din. Dette er ikke nødvendigvis enkelt, men jeg vil råde deg til å snakke med familien din om hvordan du opplever situasjonen og hva du har behov for. Du kan gjerne også spørre om hvilke behov familien din har. Dette kan kanskje åpne opp for samtale der dere sammen kan finne ut hva som er best for alle. 

Du må kanskje innstille deg på at du ikke får koble av og være i fred slik du vanligvis gjør. Likevel er det mulig å skaffe seg litt egentid, dersom en tenker litt annerledes. Et eksempel kan være å gå en tur alene. Et annet eksempel er å benytte hodetelefoner eller ørepropper dersom du trenger å stenge ute omgivelsene en liten stund.   

Dersom du blir sliten av støy fra radio og tv er dette også et tema du kan ta opp med familien din. Kanskje dere kan bli enige om faste tider hvor tv og radio er avslått?

Vi har skrevet en artikkel om det å være urolig og redd i disse koronatider. Jeg anbefaler deg å lese denne.

Dersom du trenger noen å snakke med har mange samskipnader samtaler over video. 

Lykke til i tiden framover!

Vennlig hilsen

Sosionomen

Finner du ikke det du leter etter?